HOME

onsdag 11. desember 2013

Blomkål og purresuppe med krutonger og bacon

Hva passer vel ikke bedre på en regnværsdag enn suppe?! Suppe er også veldig enkelt og raskt å lage. Rett og slett god hverdagsmat!
 
Du trenger: (2 personer)
smør til steking
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stor blomkål, delt i biter
1/2 purre, i skiver
7 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
salt og pepper
 
70 g bacon, delt i biter
2 brødskiver uten skorpe
1 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje
fersk timian
 
Slik gjør du:
Stek sjalottløk i en kjele til løken er myk. Tilsett purre, blomkål og hvitløk, og la det surre i noen minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, og la det hele koke til blomkålen er mør. Ha kjelen av platen og bruk en stavmikser til å få en jevn og glatt suppe. Sett tilbake på plata, ha i kremfløte, sitron og godt med salt og pepper.
 
Sett ovnen på 190 grader. Del brødskivene i små terninger. Ha litt olivenolje og hvitløk i en bolle, og vend brødbitene i olivenoljen. Stek i ovnen til brødbitene er sprø. Bland deretter finhakket timian sammen med krutongene.
Stek bacon til det er sprøtt.
Anrett suppe med baconbiter og krutonger, og garner med timian.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar